2013-04-02

Saker som händer i Uppland

Vi fortsätter sticka på kafé varannan måndag (jämna veckor, kl 17-21 ca, på Café Linné).


Garnloppis 10/4 (ny!)
Onsdag 10 april har vi garnloppis hos Vuxenskolan kl 17-20. Ta med garn och annat stickrelaterat som du inte behöver. Någon annan kanske vill köpa just dina prylar. Hälsar Eva-Lotta.


Det har också kommit några inbjudningar till ett par stickrelaterade evenemang i Uppland nu i april.
Först ut är en inbjudan från Knutby kulturförening

NÅLBINDNING och TVÅÄNDSSTICKNING Lö 20/4 kl 12-ca 16 Knutbygården
För dig som vill utveckla ditt handarbetande ordnar vi nu en "prova på"-dag. Det blir två stationer och du kan välja vilken teknik du vill jobba med. Vi sitter i samma rum så det går att spana på vad andra bordet håller på med... Edda Franzén www.ateljeedda.se , textilkonstnär bl a, lär ut NÅLBINDNING och har med sig material men ta gärna med garn.
Britt-Marie Lind, aktiv i riksföreningen STICKA - www.sticka.org och en mycket kunnig stickerska, visar TVÅÄNDSSTICKNING och du får också möjlighet att göra en egen uppläggning i den här tekniken. Till det här bordet tar du med strumpstickor i str 2½-3½ samt garn i passande storlek.
Vi startar 12.00 och håller på så länge vi orkar men längst till kl 16.
Kostnad 100:-/pers, fika ingår.
Anmälan till: irre@knutbykultur.se

Samma dag kommer det också att vara en spinnträff i Löt. Så här skriver Agnetha Nilsson som är arrangör:

Spinnträff 20 april 2013 i LÖT.
Ett härligt tillfälle att träffa andra spinnerskor oavsett om man är nybörjare eller erfaren. Vi har en härlig lördag och spinner tillsammans. Man tar med egen spinnrock/slända och matrial samt egen lunch.
Fika finns. Vi delar på lokalkostnaden.
... Hör av dig med din anmälan så att jag vet att lokalen räcker till.

Varmt välkommen !
Vill du gå på spinnträffen kan du mejla mig (liisamy@hotmail.com) så ska jag förmedla kontakten.


Stickare på deltid? 
Det kom också ett mejl från Fashion Freaks som söker stickare på deltid:

Fashion Freaks grundidé är att personer i rullstol är lika fåfänga som alla andra. Samtidigt är det närmast omöjligt att hitta snygga kläder sydda för ”sittande” former. Fashion Freaks utvecklar och tillhandahåller därför anpassade grundmönster, syinstruktioner och beskrivningar hur du anpassar färdigsydda kläder och mycket annat – allt för att passa rullstolsanvändare. Du hittar oss på www.fashionfreaks.se
I vårt nuvarande projekt har vi finansiering för att också skapa stickmönster och - instruktioner för stickade plagg som är anpassade till sittande ställning. Planerade aktiviteter för är att:
‐ skapa instruktioner/mönster för hur man stickar ollar, koftor och andra överdelar utifrån våra anpassade symönster vilket möjliggör varm klädsel med bra funktion för rullstolsanvändare;
‐ ta fram och att testa instruktioner/mönster för såväl stickade som sydda ”delar av plagg” som tillsammans med basplagg (ursprungliga eller anpassade) är enkla att ta på och av, funktionella, snygga och bekväma.
Vi söker dig som kan utveckla mönster, skriva mönsterbeskrivningar och instruktioner. Vi har en önskelista på plagg vi vill hitta sticklösningar till men är alltid öppna för bra idéer. Du jobbar hemifrån men har kontinuerliga möten med oss andra i projektet. Det är bra om du kan både vårt kontinentala sätt att sticka och det engelska systemet då vår hemsida är tvåspråkig men det är inget krav.
Vi räknar med en, person som kan jobba relativt intensivt – uppåt 20 timmar i veckan - under ett antal månader framåt men är flexibla för andra lösningar om de passar in i vår projektbeskrivning.
Hör av dig till Susanne
Skriv till susanne@fashionfreaks.se eller slå en signal till 070-515 7356


Sticka lugnt!

Hälsningar
Liisa

2 kommentarer:

  1. Kul att det händer lite här omkring. Lite mer:onsdag 10 april har vi garnloppis hos Vuxenskolan kl 17-20. Ta med garn och annat stickrelaterat som du inte behöver. Någon annan kanske vill köpa just dina prylar.

    SvaraRadera
  2. Kul med garnloppis, jag lägger till det i inlägget också!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.